Na zimnom štadióne už rozbehli prípravu ľadovej plochy

19.07.2012 Prešov

Prešov 19.júla (TASR) – Napriek tomu, že stále nie je definitívne jasné či dôjde k prenájmu Zimného štadióna v Prešove, podľa primátora Pavla Hagyariho ľad na tréningovú činnosť by mal byť k dispozícii už začiatkom augusta.
Hagyari konštatoval, že radnica má záujem, aby prevádzka zimného štadióna bola efektívnejšia. Dodal, že spoločnosť Antes Pro s. r. o. ponúkla, že bude prevádzku robiť o desať percent lacnejšie ako doterajší správca Mestská správa služieb Prešov s. r. o. (MSS), ktorá je 100 percentnou mestskou firmou.
Mesto so spomínanou firmou podpísalo zmluvu na tri roky. Zároveň firma požiadala o dotáciu na výrobu ľadu, ktorý by mali využívať krasokorčuliari, klub short track a mládežnícke hokejové družstvá. Poslanci však návrh neschválili.
"Všetko záleží na dotáciách, nikto nebude prevádzkovať štadión, tak aby išiel do straty a okrem toho, je tu potrebné robiť nutné opravy. Nehovorím už o investíciách, na to jednoducho mesto nemá peniaze," povedal primátor. K prevzatiu štadióna zatiaľ nedošlo a to plánuje primátor prerokovať s konateľkou MSS Ivanou Pronerovou.
"Nový potencionálny nájomca zimného štadióna je ochotný prevziať aj pracovníkov, ktorí sa starajú o prevádzku športoviska a prípravu ľadu," doplnil Hagyari. Dodal, že kapacita strojovne je vraj dostatočná aj na výrobu ľadu pre ďalšiu ľadovú plochu, ktorá by mohla vzniknúť v blízkosti zimného štadióna.
Primátor dnes opäť pripomenul, že zámerom vedenia mesta je, aby sa MSS zlúčila so spoločnosťou Prešov Real, ktorá spravuje mestské nehnuteľnosti. Považuje to za praktické, nakoľko dva školské bazény by sa mali opäť vrátiť pod správu základných škôl, zimný štadión by išiel do prenájmu a MSS by zostal len hotel Senátor.
Riaditeľka MSS Ivana Pronerová dnes TASR potvrdila, že k odovzdaniu zimného štadióna koncom júna nedošlo. Konštatovala, že prípravné práce na sezónu už prebiehajú a s výrobou ľadu začnú pravdepodobne v strede budúceho týždňa. Ľadová plocha by mala byť, podľa jej vyjadrenia, k dispozícii od 1.augusta.
 

Vyberte región